Facebook Twitter Linked In Instagram WhatsApp

Meer informatie over de Costa del Sol

Primrose Real Estate van Marbella tot Gibraltar

De Costa del Sol verdient echt wel de naam 'Zonnekust'. Het heeft het hele jaar door een zacht klimaat en in het hoogseizoen is er een gemiddelde temperatuur van 25 graden met pieken tot soms wel 35 graden, maar meestal met een aangenaam zacht zeebriesje van de Middellandse Zee. We hebben 318 dagen in het jaar waar de temperatuur zich tussen de 18 en 28 graden houdt, geen wonder dat er zo veel mensen het besluit nemen om hun vakantie hier door te brengen, hier te overwinteren of zelf om hier naar toe te verhuizen.

Het is de meest cosmopolitische regio van Spanje, je zult er alle talen horen spreken. Er is voor elk wat wils, de landelijke witte dorpen (pueblos) zoal Casares, Gaucin, Ojen etc.... Er is ook een uniek blauw dorpje genaamd Juzcar (in de buurt van Ronda) waar de smurfenfilm werd verfilmd en wat zeker een bezoek waard is, is het Alhambra in Granada.

De kustlijn bestaat uit mooie stranden, jachthavens, chiringuitos (strandbars) en wandelpromenades en paden. Waar je ook bent aan de Costa, je bent nooit meer dan 20 minuten rijden van een golfbaan, er zijn er meer dan 40 golfbanen gelegen in een radius van een uurtje rijden. Er zijn er drie die in de top 5 golfbanen in Spanje staan: Sotogrande, Valderrama en La Reserva.

Restaurants naar alle smaken en budgetten; traditioneel Spaans, Tapas, de Internationale Keuken, Nouvelle Cuisine (Michelingids) en velen bieden live entertainment tijdens het nuttigen van uw lunch of Diner. Vele beroemdheden zijn te vinden in hun hotspots in Marbella, Puerto Banus en Sotogrande.

Daarnaast heeft het binnenland van Andalusië zoveel meer te bieden: prachtige natuur en wandelpaden, pittoreske landschappen, Romeinse Ruïnes en Baden, het historische centrum van Malaga en Ronda (om er maar twee te noemen) die de moeite waard zijn te bezoeken.

Samenvatting: hier aan de Costa del Sol vindt u bijna alles wat u zich maar kunt indenken en het Weer is natuurlijk een schitterend pluspunt! Waarschijnlijk net zo belangrijk als het Weer, is de dichtbijzijnde luchthaven van Malaga, gemakkelijk en eenvoudig bereikbaar vanuit België en Nederland. De infrastructuur in Spanje is van perfecte kwaliteit, moderne wegen maken deze streek heel toegankelijk.

Ons advies, gaat u eens iets verder zuidelijk Spanje verkennen. Het is ongerepter, minder druk, op 20 minuten van Gibraltar en een half uurtje vanTarifa vanwaar u de boot kunt nemen naar Marokko voor een verblijf van een dag of enkele nachten, zodat u zich even in een toaal andere wereld waant.

Primrose Real Estate Duquesa is gevestigd in Manilva, het meest zuidelijke punt van de Costa del Sol, op de grens van de provincie Malaga en Cadiz. Manilva is een aangenaam dorpje van ong. 35km2, bestaande uit het oude centrum van Manilva op 4km van het strand, het strandstadje San Luis de Sabinillas en de pittoreske jachthaven van Puerto de La Duquesa. ven van La Duquesa.

<

Hieronder vindt u aan aantal links met informatie die u een inzicht geven van wat de Costa del Sol, Andalusië (Manilva), zoal te bieden heeft:

Contact Formulier

Vragen of verzoeken zijn van harte welkom. Na ontvangst hiervan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op:

Bij het inschrijven van onze nieuwsbrief accepteert U de Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid van deze site.

Zoeken naar Uw ideale Droom Woning


Meldt u hier aan voor onze Nieuwsbrief.


Bent U zelf Makelaar? Ja